Crama si via

Podgoria Familiei Vladoi este singura sursa de struguri pentru vinurile produse in crama proprie. Via este localizata in satul Siminoc, la aproximativ 20 de kilometri de Constanta, pe colinele Murfatlarului si se intinde pe un domeniu de 19 ha.
Beneficiind de o expunere generoasa spre miazazi, un sol bogat in argile calcaroase si favorizat de briza marii, Domeniul are toate conditiile pedoclimatice necesare obtinerii vinurilor de inalta calitate.
In 2006, plantatia de vita de vie a fost innoita. Atunci au fost inlocuiti butucii trecuti de varful productiei cu butasi din soiuri moderne si valoroase din punct de vedere genetic, a fost inlocuit sistemul de sustinere, a fost instalat un sistem de fertirigare prin picurare si s-au achizitionat utilaje performante pentru executarea lucrarilor tehnologice.

Patrimoniul viticol cuprinde soiuri autohtone si internationale, atat pentru vinuri albe – Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Chardonnay, Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Regala, Riesling Italian, cat si pentru vinuri rosii – Merlot, Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra, Syrah.
Crama este situata in centrul satului Siminoc si a luat fiinta in 1995.
Astazi, Crama Familiei Vladoi are o capacitate de procesare de 200 de tone de struguri si de stocare de 80.000 litri in cisterne de inox, fiind dotata cu toate echipamentele tehnologice necesare – banda de sortare a strugurilor, zdrobitor-desciorchinator, presa pneumatica, vinificatoare din inox, instalatie de frig pentru fermentare controlata, sistem de racire pentru mustuiala, cisterne de stocare din inox, instalatie de gaz inert, filtre, pompe.

Pentru a pune in valoare intregul potential al strugurilor, selectia incepe chiar din vie, unde strugurii sunt culesi manual, ceea ce permite indepartarea cu atentie a boabelor necorespunzatoare sau afectate. Pentru a evita spargerea boabelor si oxidarea mustului, ciorchinii sunt culesi in ladite. In prima etapa de procesare se realizeaza o noua sortare, pe banda. Urmeaza etapa de zdrobire si desciorchinare. Mustul care se scurge liber, nepresat, in aceasta etapa se numeste “must ravac” si este folosit pentru obtinerea gamei premium “Ravak”.
Invechirea si maturarea vinurilor rosii si a vinului alb Chardonnay se face in baricuri de 225 litri din stejar romanesc si frantuzesc, obtinandu-se gama de vinuri baricate “Pivnita Basarabilor”.